Следвайте Гласове в Самият факт, че аз отново съм тук, а

...
Следвайте Гласове в Самият факт, че аз отново съм тук, а
Коментари Харесай

Радев: Парламентът започва с конституционна криза, силно се надявам разумът да вземе връх

Следвайте " Гласове " в 
" Самият факт, че аз още веднъж съм тук, а те към този момент взеха да привикват, не е добре. Крайно време е да намерим излаз от политическата рецесия, в която се намираме ". Така президентът Румен Радев разяснява от Брюксел рецесията с избора на ръководител на Народното събрание.

.Радев съобщи, че е крайо време да се откри излаз тази политическа рецесия, в която се намираме сега.
Той направи връзка сред политическата обстановка в България и във Англия, откакто министър председателят на Обединеното кралство Лиз Тръс подаде оставка. „ Още един, въпреки и някогашен член на Европейски Съюз остана без държавно управление ", разяснява президентът.
" Силно се надявам разсъдъкът да вземе връх, като нашите народни представители най-накрая конституират това Народно заседание. Това значи да се обединят най-малко към председателя на Народното събрание, с цел да може то да стартира да действа. Да стартираме и консултациите, тъй като сега и това не можем да създадем. Най-важното е механизмът на работа на това Народно заседание. Ние чакаме да даде артикул, а сега се занимава с вътрешни проблеми. Учудващо е, че още при започване на Народното събрание вместо да даде резултат, то стартира с конституционна рецесия ", уточни Радев. 

Президентът акцентира, че е доста значимо да бъдат признати бюджетът, както и квалифицираните от служебното държавно управление проектозакони по Плана за възобновяване и резистентност. 
На въпрос по какъв начин ще разяснява думите на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която загатна за заличаване на парламентаризма и еднолична власт, Радев беше сбит: " Лидерите на политическите партии, изключително парламентарно показаните, би трябвало да поемат най-накрая своята отговорност и да създадат по този начин, че да привлекат по този начин българските жители към урните, че да имат едно доста по-сериозно посланичество и да не се стига дотук ", добави президентът. 
 

Радев е на работно посещаване в Брюксел на 20 и на 21 октомври, където съставлява страната ни на съвещанието на Европейския съвет.
Във фокуса на срещата на държавните и държавни ръководители в Брюксел се чака да бъдат тематиките за войната в Украйна, последствията от енергийната и икономическата рецесия за Европа, тематики от външната политика на Европейския съюз и битката с промените в климата.
" Ще разгедаме опциите да се разработят нови ограничения и механизми за понижаване цената на газа посредством взаимна доставка на газ. Също по този начин и нови механизми за създаване на нов показател при ценообразуване на полутечен газ, както и посредством транспарантно и солидарно прилагане на структурите. Най-важната мярка е да осигурим задоволително доста и надежни източници на доставка на газ ”, сподели Радев за диалозите с евролидерите.
„ Тук не се разискват нови пакети наказания за Русия. Ще обсъдим по какъв начин да се усили помощта за Украйна, тъй като е застрашена от филантропична рецесия, от ударите върху електроенергийната си система ”, сподели Радев. 
По думите му новата бежанска вълна от Украйна към този момент е реалност. „ В последните дни у нас са пристигнали над 2000 души. С рухването на температурите – когато няма ток, отопление, ще има по-засилен трафик. Тези помощи, които се отпускат от Европейски Съюз за подкрепяне на страните, приемащи бежанци от Украйна, би трябвало да бъдат прегледани и като количество, и като механизъм ”, сподели Радев.
Относно информацията за това, че Словакия е получила системи за противовъздушна защита " Пейтриът ", президентът прикани публицистите да ревизират информацията си. 
„ В Словакия има 2 дивизиона - немски и нидерландски, не е получила „ Пейтриът ". Тя няма нищо общо, с изключение на да включи тези дивизиони в своята Противовъздушна отбрана. Тепърва би трябвало да си доставя „ Пейтриът ". Това ще стане след много време ”, сподели Румен Радев в отговор на журналистически въпрос по отношение на информацията, че единствено Словакия и България имат ракети С-300.
Източници: dariknews.bg, " 24 часа ", NOVA TV
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР